Hypotheekadvies voor een starter

Als je als Starter (iemand die nog nooit een koophuis heeft gehad ongeacht je leeftijd) een huis wilt kopen dan komt er veel op je af; hoe werken de onderhandelingen, waar moet je allemaal rekening mee houden en wat kan je lenen, hoe ziet je hypotheek en je maandlast eruit, hoeveel eigen geld is er nodig en wat komt er nog meer bij kijken.

Ik kan je hierin begeleiden vanaf het eerste moment dat je wilt weten wat je kunt lenen of als je een leuk huis hebt gezien.

Tegenwoordig kan je als Starter alleen de koopsom  en een eventuele verbouwing nog financieren in een hypotheek en moet je de financieringskosten zelf betalen.

De financieringskosten voor de aankoop van een woning met een hypotheek zijn; overdrachtsbelasting, notariskosten, taxatiekosten, evt.  kosten voor een bouwkundig rapport, evt. kosten voor een bankgarantie, evt. kosten voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG), evt. kosten voor de aankoopmakelaar en mijn advies & bemiddelingskosten. Deze kosten bedragen bij een woning van € 150.000,- tussen de € 7.500,- en de € 9.500,- en bij een woning van € 300.000,- tussen de € 9.500,- en € 11.000,-.

Qua hypotheekvormen heb je een keuze tussen een Annuïteiten hypotheek en een Lineaire hypotheek of een combinatie van deze twee.

De vormen staan hieronder kort uitgelegd.

Wil je weten wat jij kunt kopen, hoeveel eigen geld je precies nodig hebt en wat de maandlasten ongeveer worden, bel mij dan voor een vrijblijvende en kosteloze afspraak!

Annuïteitenhypotheek

DC Hypotheken Asset 7

*Bruto lasten blijven gelijk (zolang de rente vast staat)

*Netto maandlasten stijgen omdat de belastingteruggaaf jaarlijks minder wordt

*Over 30 jaar meer betaald dan bij de lineaire hypotheek

*Aanvangst last bij looptijd 30 jaar, rente 2,5% en een hypotheek van € 200.000,- = € 790,- bruto. Dit daalt jaarlijks iets.

Lineaire hypotheek

Asset 8

*Dalende bruto en netto lasten

*1e ca. 13 jaar meer aflossen dan bij de annuïteitenhypotheek

*Over 30 jaar minder betaald dan bij de annuïteitenhypotheek

*Aanvangst last bij looptijd 30 jaar, rente 2,5% en een hypotheek van € 200.000,- = € 972,- bruto

Bezoekadres

(op afspraak)

Hanzestraat 1 (Hanzepand) Doetinchem

Postadres

Edo Bergsmastraat 12 
7009 BK Doetinchem

Telefoon

06 – 10 22 16 44