Hypotheekadvies voor een doorstromer

Een doorstromer ben je als je na 2001 een woning hebt gehad. Ook al woon je nu bv. al een paar jaar gehuurd. Als doorstromer kun je een nieuwe woning kopen, de hypotheekvorm wijzigen, rente aanpassen, een 2e hypotheek afsluiten of de hypotheek oversluiten.

Bij een doorstromer moet er rekening gehouden worden van de genoten rente aftrek en of er nog een stuk onder het oude regime valt zodat je nu nog een aflossingsvrije hypotheek, leven hypotheek, bankspaarhypotheek of spaarhypotheek kunt meenemen of afsluiten. Daarnaast moet er ook rekening gehouden worden met de Eigen Woning Reserve ( overwaarde) die je in het verleden had of nu hebt.

Als doorstromer val je onder het oude regime als je op 31-12-2012 een hypotheek op je naam had staan en die nu nog hebt of dit jaar of vorig jaar hebt afgelost.

Als doorstromer kun je, indien dit interessant is, dus nog een stuk aflossingsvrij afsluiten waarvan de rente aftrekbaar is, of een oude levenhypotheek, spaarhypotheek of bankspaarhypotheek meenemen naar je nieuwe geldverstrekker.

Het bedrag dat je meer aan hypotheek nodig hebt dien je altijd lineair of annuitair af te gaan lossen.

Als hypotheekadviseur wil ik dus alles van je hypotheek verleden weten en hou ik hiermee rekening in mijn advies. Daarnaast kan ik je helpen met de onderhandelingen voor je nieuwe woning en ontzorg ik je in het gehele hypotheektraject.

De financieringskosten voor het oversluiten, 2e hypotheek of nieuwe hypotheek ( dit zijn de notariskosten, taxatiekosten, advies & bemiddelingskosten, evt. NHG kosten, evt kosten Bankgarantie en evt de overdrachtsbelasting) dien je zelf te betalen of uit de overwaarde van de verkochte woning. Ik kan hiervan een berekening maken zodat je weet waar je rekening mee moet houden.

Bel of mail mij als je gebruik wilt maken van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. 

Bezoekadres

(op afspraak)

Hanzestraat 1 (Hanzepand) Doetinchem

Postadres

Edo Bergsmastraat 12 
7009 BK Doetinchem

Telefoon

06 – 10 22 16 44